Обговорили Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»

Андрій Коломійцев провів робочу нараду щодо обговорення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», участь у якій взяли депутати районної ради та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.
Розпочинаючи нараду, очільник району наголосив, що на даний час запровадження закону про децентралізацію є досить важливим, адже зміна системи управління та територіального устрою це ще один крок до європейського співтовариства. Тому й злиття територіальних громад проходитиме за певними нормами, вимогами та рівнями, які використовувалися європейськими країнами. Вони чітко прописані у новому Законі.
«Вже зараз ми повинні добре розуміти, які зміни відбудуться на місцях у разі впровадження закону про децентралізацію, знати й розуміти, які переваги це дасть територіальним громадам, і найближчим часом підготувати свої пропозиції щодо їхнього об’єднання», - зазначив голова.
 Вислухавши керівника, своїми думками та баченням щодо забезпечення територіально-адміністративної реформи ділилися учасники наради. Озвучили й обговорювали окремі пропозиції, переваги й суперечливі моменти. Також окремо зупинилися на питанні ефективного використання державних коштів, аналізували стан розвитку територій та соціальної сфери. Наш кор.