Довгоочікуване повернення: на Олександрійщині зустріли героїв АТО


 На минулому тижні, коли олександрійці, як зазвичай, зайняті своїми щоденними клопотами, опівдні у центрі міста  сталася небуденна подія – журналісти разом зі школярами, волонтерами і небайдужими жителями району та міста зустрічали героїв АТО.
Серед тих, хто прийшов подякувати та потиснути руки воїнам-землякам, були заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль та заступник голови районної ради Богдан Куруп, волонтери й активісти Майдану. А зустрічали вони дванадцятьох земляків-прикордонників, вісім з яких - олександрійці, по двоє із Світловодського та Онуфріївського районів. Втомлені, але щасливі. Як і годиться, зустріли героїв з квітами, з теплими обіймами і щирими зворушливими словами. На жаль, без особливої масовості й помпезності. Адже для багатьох олександрійців  ця зустріч стала справжньою несподіванкою, та, певно,  і «сюрпризом» для самих бійців, які не афішували свій приїзд і ще кілька днів тому були під  Маріуполем.
Як пояснив Роман Казанівський, один з прикордонників, на фронті пробули рівно 11 місяців та 20 днів. Їхали всю ніч, а після ранкової зустрічі в Кіровограді, автобусом ТОВ «УкрАгроКом»  нарешті приїхали додому. І дуже радіють поверненню, бо захищали Україну ще з весни минулого року.
Н. ЛУЦЕНКО.