НОВИНИ ЗВІДУСІЛЬ


Народні депутати 2 грудня затвердили персональний склад Кабінету Міністрів України, до якого, як і передбачалось раніше, увійшли іноземці, яким П.Порошенком було надано громадянство України. На посаду Віце-прем’єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ призначений Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністра - Міністра культури - В’ячеслав Кириленко, Віце-прем’єр-міністра - Валерія Вощевського, Міністра Кабінету Міністрів - Ганну Онищенко. Міністром охорони здоров’я України призначений Олександр Квіташвілі, Міністром економічного розвитку і торгівлі України - Айварас Абромавічус, Міністром фінансів України - Наталія Яресько, Міністром освіти і науки України - Сергій Квіт, Міністром енергетики та вугільної промисловості України - Володимир Демчишин, Міністром внутрішніх справ України - Арсен Аваков, Міністром юстиції України - Павло Петренко, Міністром молоді та спорту України - Ігор Жданов, Міністром екології та природних ресурсів України - Ігор Шевченко, Міністром аграрної політики і продовольства України – Олексій Павленко, Міністром соціальної політики України - Павло Розенко, Міністром інфраструктури України - Андрій Пивоварський, Міністром інформаційної політики України – Юрій Стець. Міністром закордонних справ України Верховна Рада назначила Павла Клімкіна, а Міністром оборони України - Степана Полторака.


Ізраїль допоможе Україні реформувати і розвинути так звану медицину невідкладної допомоги. Ізраїльські й українські фахівці спільно працюватимуть над відповідною програмою, повідомив посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські. «З українськими колегами ми працюватимемо у таких напрямках, як створення і розвиток системи медичної надзвичайної допомоги і тренування для медсестер. Окремо проведемо тренінги для психологів, що працюють з жертвами криз і травм», – сказав ізраїльський дипломат. Упродовж цього тижня головна медсестра МОЗ Ізраїлю Шоши Роба і координатор служби екстреного реагування Червоного Хреста Ізраїлю Хаїм Рафаловські ознайомлювалися з діяльністю медсестер і медицини з надзвичайних ситуацій України, щоб визначити коло українських фахівців, з якими на тренінгах працюватимуть ізраїльські фахівці.

В області можливі тимчасові відключення електроенергії. Про це повідомив на апаратній нараді радник голови Кіровоградської ОДА Віктор Серпокрилов. За його словами, перепади подачі електроенергії відбуваються через аварійні відключення одного із блоків Запорізької АЕС. Електрика постачатиметься з перервами до 15 години. «Такі випадки свідчать про те, що питання економії електроенергії потребують особливої уваги», - зауважив Серпокрилов.

Робота Кіровоградського обласного контактного центру не влаштовує голову облдержадміністрації Сергія Кузьменка. – Люди або не довірять цій установі, або ж недостатньо поінформовані про її роботу, – зазначив очільник області. Свого часу ми мали досвід ефективної роботи «гарячої» лінії, вона була добре налагоджена, всі знали, що можуть звернутися за допомогою і розраховувати на вирішення проблеми. Теперішній стан справ мені не подобається. Тому, на переконання Сергія Кузьменка, необхідно кардинально змінювати роботу обласного контактного центру та «гарячої лінії», головними критеріями яких мають бути оперативність та дієвість.