«Україна – єдина країна!» об’єднала дітей і дорослих

Концертна програма під гаслом «Україна – єдина країна!» пройшла у Головківській школі. Захід об’єднав довкола себе людей, небайдужих до питань відродження українських традицій, тих, хто з особливою увагою ставиться до проблеми єдності свого народу і його духовної спадщини. В одному колі зібралися учні, педагоги й жителі села Головківка. 

Своє ставлення до неньки - України школярі демонстрували не лише танцями та співом під час самого концерту, на який запросили односельців, а й облаштувати в кожному навчальному класі спеціальні патріотичні куточки. У такий спосіб діти намагалися підкреслити, що народ без традицій не живе, а животіє.
Окрім того, в навчальному закладі започаткували цикл заходів, спрямованих на відродження патріотичних цінностей, пов’язаних із ідеалами наших предків, їхніх моральних, релігійних, політичних, економічних і соціальних догм. За словами директора школи Анатолія Курупа, крім концертної програми та створення патріотичних куточків, адміністрація закладу також планує організувати низку зустрічей зі своїми земляками – воїнами АТО, також в закладі проводитимуться й різноманітні конкурси, змагання, які так чи інакше прививатимуть дітям любов до свого краю. - Головне, щоб у нас, на Олександрійщині,  не виникало таких ситуацій, коли діти плюндрують український прапор і щиро вірять в те, що українська земля для них ворожа, як це нині частенько трапляється на Луганщині чи Донеччині, - наголошує Анатолій Куруп. - Хочеться бачити і чути що «своє, рідне» зайняло основне місце в державі. І для того, щоб учні більше розумілися на подіях, які зараз відбуваються в державі, в школі часто проводяться спеціальні години, бесіди, а також різноманітні заходи  патріотичного спрямування, долучаються школярі й до благодійності. 
Що стосується ідеї створення патріотичних куточків у школі, то, на думку директора, ця тема дуже захопила  дітей. Вони разом зі своїми наставниками збирали матеріал, розробляли макети, висловлювали своє бачення змісту майбутніх стендів чи спеціальних столів, які тут нині прикрашають кожен клас. Демонструючи гостям патріотичні куточки, директор наголосив, що  у світлі останніх подій, які випали на долю нашої держави, усе яскравіше, дієвіше проявляється незламність українців у боротьбі за свою єдність. Саме Кіровоградщина, на його думку, як один із центральних регіонів, має консолідувати захід і схід в єдину державу.  
Варто наголосили, що педагогічний колектив школи постійно долучає дітей до всього українського… А відтепер діти зможуть чи не щодня переглядати державні й народні символи нашої Батьківщини, старовинні предмети побуту та вжитку, вироби народних умільців, символи природи України і особливі елементи, які унікальні лише для нашого Олександрійського краю. 
Н. ЛУЦЕНКО.